Brother PocketJet печата глоби в полицейската кола

Малките мобилни принтери на Brother са разположени в купето така, че полицаят на предната седалка може да ги достигне

Малките мобилни принтери на Brother са разположени в купето така, че полицаят на предната седалка може да ги достигне

Компактни принтери на Brother печатат глоби на нарушители на пътя директно в полицейските автомобили в Литва. Устройствата се използват за множество мобилни приложения и са изключително популярни в полицията, охранителни фирми, спасителни служби и търговски представители, съобщават от компанията.

Когато става дума за принтери, повечето хора си представят машини, които работят на закрито – по бюрата на фирмения офис или в дома на потребителите. Но тези устройства могат да работят и на по-екзотични места като задната седалка на полицейски автомобил.

Литовската полиция е пример за удачната комбинация от лаптоп и А4 принтер Brother. Печатащото устройство прави изпълнението на ежедневните рутинни задачи по-лесно и по-удобно за полицаите. В Литва принтерите се използват най-вече за издаване на глоби – работа, която е едновременно времеемка и тромава, защото фишовете трябва да бъдат попълвани и издавани ръчно.

Обикновено принтерът е монтиран в подлакътника на задната седалка, но може лесно да бъде преместен и отпред

Обикновено принтерът е монтиран в подлакътника на задната седалка, но може лесно да бъде преместен и отпред

Тъй като се използват за отпечатване на глоби и доклади директно на пътя, принтерите Brother PocketJet е важно да работят дори при много ниски температури. Към момента в литовската полиция работят 1200 принтера Brother PocketJet PJ-662 и броят им нараства ежемесечно.

„Нашата работа стана по-ефективна. Можем бързо да печатаме важни документи и то при всякакви условия, включително в много неблагоприятно време. Освен това профилактиката на принтерите ни отнема много малко време”, споделя опита си Алджирдас Стончайти, главен комисар от литовската полиция във Вилнюс.

Единственият процес по обслужване е слагането на хартиена ролка А4, когато предишната свърши. Принтерите използват технология за „термичен печат”, която не се влияе от околните температури. Това им позволява да работят и в силен мраз, и в екстремен пек, без да ползват мастилници или тонер.

Преди полицейските коли са били снабдени с големи принтери, разположени в багажниците им – решение, което нито е било практично, нито елегантно. Това е изисквало и наличието на резервен тонер и пакети с хартия в превозното средство. Неудобство за полицейските служители е било и излизането от колата в силен дъжд или сняг, за да вземат отпечатаните документи от багажника.

Днес литовската полиция разполага с малки мобилни принтери Brother в купето, разположени така, че полицаят на предната седалка може да ги достигне. Обикновено принтерът е монтиран в подлакътника на задната седалка, но може лесно да бъде преместен и отпред, ако е нужно.

Моделът PJ-662 на Brother може да се свързва чрез USB или по безжичен път чрез Wi-Fi,  Bluetooth или инфрачервен порт. Това значително увеличава съвместимостта с различни устройства.

Фамилията Brother PocketJet включва пет модела, които печатат във формат А4. Текстът и графиката биват „прогаряни” върху хартията с помощта на термичната технология за печат. Скоростта на модела PJ-662 е шест страници А4 в минута, а резолюцията – 200 dpi. Всички мобилни принтери Brother PocketJet се предлагат и в България.

Коментар