Microsoft: Всеки седми човек ползва нашия Office

Офис пакетът на Microsoft се ползва от 1,2 млрд. души, или от всеки седми човек на планетата

Офис пакетът на Microsoft се ползва от 1,2 млрд. души, или от всеки седми човек на планетата

Microsoft публикува интересна статистика за разпространението на Windows и други свои продукти и услуги по света. От данните на сайта Microsoft by the Numbers става ясно, че пакетът Microsoft Office е свален над 100 милиона пъти от потребители на мобилни устройства под управление на iOS и Android. Като цяло, офис пакетът се ползва от 1,2 млрд. души, или от всеки седми човек на планетата.

Отбелязва се също така, че към момента в онлайн магазина Windows Store има над 669 хиляди приложения за смартфони, настолни РС и таблети, като ежедневно списъкът се попълва със стотици нови програми.

По данни на Microsft, над 75 милиона устройства по света работят под управление на операционната система Windows 10, която излезе в края на юли. Над 48 милиона пък са активните потребители на геймърската услуга Xbox Live, а услугата Outlook.com се ползва от 400 милиона души.

Потребителите на Skype (собственост на Microsoft) общуват през услугата общо над 3 милиарда минути всеки ден, а Skype Translator превежда гласови съобщения вече на 6 езика.

Около 80% от компаниите в списъка Fortune 500 използват облачните услуги Microsoft Cloud, сочат данните на Microsoft. Очаква се към края на 2018 г. компанията да печели по 20 млрд. долара от облака.

Любопитен факт е, че служителите в централата на Microsoft в Редмънд, щата Вашингтон, си поръчват в заведенията на кампуса годишно около 984 хиляди порции пържени картофки.

Коментари по темата: „Microsoft: Всеки седми човек ползва нашия Office”

добавете коментар...

  1. охльов

    google docs?

  2. Jo

    Аз ползвам SoftMaker Office и съм супер доволен, не ми трябват боклуците на Microsoft.

  3. Фофу

    И като са живяло комунистите преди 30 год. след това къде са отишли. Изчезнали в небитието или все още са тук и плащат на червени полуграмотни бабушкери да ръсят простотии.

  4. Фофу

    Оле божке и ти ако се броиш за спец дето ти се е пресякъл мозъчният белтък и не можеш нищо смислено да кажеш.

  5. Saevar

    чудя се неграмотен северно корейски селянин като фофу кво ли прави в технически форум при ИТ спецовете……?
    а да сетих се избива комплекси за това че не се е реализирал, не може и не му се отдава макар и да му се иска, обвинява някакви комунисти дето живели преди 30 години малко като историята на Дон Кихот с вятърните мелници….

  6. Фофу

    И преди да ръсиш мозък вземи малко се ограмоти. Най-разпространени са Апачи сървърите.

  7. Фофу

    Добре де, разбрахме, след всяка статия за МС и др. мръсни капиталисте квикаш. хайде стига.

  8. Saevar

    но е и факт че 80% от сървърите по света са на Линукс както е факт че и Мс иползват собствена Линукс платформа, за офис пакета неможе да се отрече че са монопол особено в офисите на всички фирми, факт е и че много фирми и цели страни по света мигрират лека полека към Линукс (пример Китай , Русия, Бразилия, Индия и други)
    като цяло нямам нищо против Мс с малки изключения че много рядко може да се купи компютър без да е инсталиран техния Уин и че като дойде някой ъпдейт за Мс сървър в повечето случаи трябва да се рестартирва което е много дразнещо за ИТ персонала а Линукс просто си работи по няколко години без да изисква рестарт.
    Това е моето допълнение към статията.

Коментар