Даниела Иванова поема бизнес развитието на Viber в ЦИЕ

Основна задача на Даниела е да привлече партньорства на локално ниво, които да отговарят на нуждите на местната публика

Основна задача на Даниела Иванова като мениджър бизнес развитие на Viber за региона ЦИЕ е да привлече партньорства на локално ниво, които да отговарят на нуждите на местната публика

Даниела Иванова стана мениджър бизнес развитие за Централна и Източна Европа на Viber, едно от водещите в света приложения за чат съобщения. По-рано тази година Viber обяви стратегическото си бизнес позициониране в региона с назначаване на Атанас Райков като генерален мениджър.

Разрастването на екипа е част от стратегията на Viber за допълнително засилване на  позициите си в ЦИЕ чрез използване на локален подход при изграждане на партньорства и маркетинг. В момента Viber има повече от 606 милиона уникални потребители в света, а Централна и Източна Европа се нарежда в топ три на регионите в света.

„Даниела се присъединява към нашия екип и ще ни помага да създаваме интересно съдържание и маркетинг стратегии с партньори на местно ниво”, коментира Атанас Райков, като подчерта, че тя има сериозен опит в разработването на успешни дигитални, мобилни и фокусирани върху марката партньорства.

Първоначалният фокус в работата на Даниела Иванова ще бъде върху пазарите в България, Сърбия, Хърватска, Гърция и Унгария, които са водещи от гледна точна на статистика и потенциал за развитие на 27-милионната база от потребители на Viber в региона ЦИЕ.

„Моята основна задача е да създаваме интересни изживявания и добри маркетингови решения за нашите потребители от държавите в Централна и Източна Европа, докато промотираме всички развлекателни функции на Viber”, сподели Даниела Иванова по повод назначението си на новата позиция.

Коментар