Microsoft дава до $15 хиляди за открит бъг във Visual Studio

visual_studio_bug_top

Visual Studio и .NET са отворени за всеки разработчик и за всяко приложение

Microsoft даде старт на тримесечна кампания за търсене на грешки в два от инструментите на пакета за разработка Visual Studio 2015. Възнагражденията за открити бъгове ще варират от 500 до 15 000 долара.

В обхвата на програмата попадат бета версиите на Core CLR (изпълняващия енджин на .NET Core) и ASP.NET (инструментариум за създаване на сайтове и уеб приложения), всеки от които има отворен изходен код. Поредната инициатива в рамките на Microsoft Bounty Programs важи за всички платформи, на които работят .NET Core и ASP.NET, с изключение на Beta 8, която засега не може да работи на Linux и OS X.

Microsoft обещава от 500 до 15 хиляди долара за открити бъгове във Visual Studio 2015

Microsoft обещава от 500 до 15 хиляди долара за открити бъгове във Visual Studio 2015

Microsoft ще възнагради щедро спецовете, които успеят да открият бъгове в двата компонента. Софтуерният гигант обещава суми от 500 до 15 хиляди  долара, в зависимост от качеството на открития бъг и неговата сложност. Кампанията започна на 20 октомври и ще приключи на 20 януари 2016 г.

Шанс да получат топ премията от 15 хиляди долара имат спецове, които открият бъг, позволяващ отдалечено изпълнение на код през функционираща уязвимост в софтуера. С 500 долара ще се оценяват бъгове, свързани с CSRF или XSS заявки.

Коментари по темата: „Microsoft дава до $15 хиляди за открит бъг във Visual Studio”

добавете коментар...

  1. Iv

    Имам решение на проблема с всички бъгове – да не се ползва уиндоус!
    За награда трябва да дадат 15 хил., а 15 милиарда. Толкова много излишни милиарди има тази компания и бъговете трябва да са в милиарди долари.

  2. Anonymous

    Да бяха питали, веднага им казвам. Имат един изключително голям бъг, който няма оправяне – Devenv.exe

Коментар