ADATA обяви най-леката SD карта за устройства на Apple

Apple-серията продукти на ADATA включва i-Memory SD карта-памет, i-Memory UE710 флаш-модул и UC350 Type-C OTG флаш-модул с двоен конектор

Apple-серията продукти на ADATA включва i-Memory SD карта-памет, i-Memory UE710 флаш-модул и UC350 Type-C OTG флаш-модул с двоен конектор

Няколко нови продукта на тайванската компания ADATA Technology ще дадат повече удобство на потребителите на устройства от Apple. Серията включва три аксесоара – i-Memory UE710 USB 3.0 флаш памет, i-Memory SD карта-памет и UC350 Type-C USB 3.1 OTG флаш-памет.

Флаш-модулът i-Memory UE710 с интерфейс USB 3.0 е проектиран с двоен конектор, комбиниращ Apple Lightning и USB 3.0. Модулът предлага удобен пренос на данни и архивиране между мобилни iOS устройства като iPhone, iPad, и iPod Touch, и Mac или Windows PC.

UE710 сериозно намалява времето за прехвърляне на данни, което е важно при големи мултимедийни файлове и е особено полезно там, където няма интернет достъп до облачен сторидж. UE710 е решение за разширяване на пространството за съхранение на данни на iOS устройствата, които не поддържат карти-памет.

Модулът идва с безплатно приложение i-Memory, което предлага функции за управление на файловете. UE710 поддържа около 40 файлови формати, вкл. Ultra HD 4K видео и професионални RAW фотографски файлове, с почти мигновен достъп до тях. Достъпен е в снежно бяла и черно-сребриста цветови схеми и с капацитет 32GB, 64GB, и 128GB.

i-Memory SD Card е леко, подобно на SSD разширение на паметта на пазара. Картата-памет е проектирана изключително за разширяване на пространството за съхранение на данни на MacBook Air и се базира на същата MLC флаш-памет от висок клас, използвана в най-продаваните SSD устройства на ADATA.

Лека и портативна, i-Memory SD картата работи като бързо разширение на сториджа, почти като втори полупроводников диск (SSD). Тя е най-лекият аксесоар от своя вид на пазара в момента и осигурява скорости на четене/запис от 95MB/s и 60MB/s, твърди производителят.

Ултра-тънкият профил на картата пасва идеално на MacBook Air, като дизайнът не оставя съмнения, че MacBook Air ноутбуците ще запазят своя елегантен вид и когато го използват. Картата е лесна за употреба (plug-n-play) и позволява на потребителите да архивират и споделят своите снимки и видео-материали с най-добро качество, благодарение на големия си капацитет – до 256GB.

UC350 Type-C OTG флаш-модулът с двоен конектор е модерен сторидж интерфейс. Използваният USB Type-C интерфейс, който е с по-малък конектор в сравнение с USB Type-A, има предимство, че се поставя независимо от ориентацията и улеснява много потребителите, като им спестява неудобството всеки път да проверяват как е завъртян конекторът, за да го поставят.

За максимално удобство, Type-C конекторът е вграден в Type-A контакт, така че и двата да са използваеми. UC350 поддържа USB 3.1 протоколи, които надминават производителността на USB 3.0. Флаш-модулът предлага свобода при трансфера на данни между iOS, Android, MacBook и Windows PC при скорости от 100MB/s при четене и 30MB/s при запис. UC350 ще се доставя с капацитет до 64GB.

Коментар