Показват SpaceShipTwo през февруари 2016

SpaceShipTwo ще извършва комерсиални полети в космоса срещу 250 хиляди долара

SpaceShipTwo ще извършва комерсиални полети в космоса срещу 250 хиляди долара

Компанията за космически туризъм Virgin Galactic ще покаже през февруари догодина новият си кораб SpaceShipTwo. Машината за суборбитални полети ще се извежда на височина 130-150 км с помощта на обикновен самолет, с цел по-ниски разходи и намаляване на риска.

Преди една година, по време на изпитания, SpaceShip претърпя крушение. Но Virgin Galactic продължи работата по проекта, отстранявайки проблемите, и след три месеца ще демонстрира подобрения вариант на кораба. Самолетът-носител носи името White Knight Two.

Ричард Брансън, един от основателите на Virgin Galactic, заяви, че скоро след премиерата на кораба през февруари 2016 г. ще започнат летателни изпитания. Все още няма официална информация кога ще се състои първият комерсиален полет на SpaceShipTwo.

Като се има предвид, че в конструкцията на новия кораб няма никакви кардинални промени, може да се очаква, че комерсиалният полет на SpaceShipTwo няма да се забави дълго. Според предварителните информации, един билет за полет в космоса ще струва около 250 000 долара.

Коментар