100 души купили билети по $450 000 за космически полет

Около 700 души, сред които и Илон Мъск, са запазили място в полетите на Virgin Galactic
(снимка: Virgin Galactic)

Virgin Galactic поднови продажбата на билети за пътуванията си до „ръба на космоса” на по-висока цена през август. Компанията съобщи, че вече е продала 100 от билетите по 450 000 долара.

Преди август заявките за полети в космоса се таксуваха по 250 000 долара, което изглежда направо „изгодно” на фона на новата тарифа. Като цяло около 700 души, сред които и Илон Мъск, са запазили място в полетите на Virgin Galactic, съобщи Engadget.

Компанията се надява да продаде 1000 билета, преди да започне комерсиалните пътувания, които наскоро отложи (отново) за четвъртото тримесечие на 2022 г. Virgin Galactic позволява покупката на билети само на клиенти, които са направили депозит от 1000 долара. Компанията планира да направи възможно повече хора да резервират място от началото на 2022 г.

Първият полет на Virgin Galactic с екипаж се проведе през юли. На борда беше и основателят на компанията Ричард Брансън. Екипът излетя девет дена преди Джеф Безос да потегли към ръба на космоса с първия полет на свой екипаж със совалка на своята космическа компания Blue Origin.

Unity 23, следващият полет на Virgin Galactic, няма да излети поне до средата на 2022 г. Той ще превозва трима пътници от италианските военновъздушни сили, всички с билети, които ще изследват ефектите от микрогравитацията.

Коментар