Смарт часовник ще разпознава ядрена заплаха

Носимо устройство, подобно на смарт часовник, ще открива ядрени и радиоактивни заплахи за сигурността на САЩ

Носимо устройство, подобно на смарт часовник, ще открива ядрени и радиоактивни заплахи за сигурността на САЩ

Министерството на отбраната на САЩ даде ход на програма за създаване на носими електронни устройства, подобни на смарт часовниците, които ще разпознават заплахите от ядрени бомби и други радиоактивни материали.

Властите ще екипират с новите носими устройства персонала в бреговата охрана, граничните и митнически служби, както и работещите в управлението на транспортната сигурност, става ясно от съобщение в блога на отдела за откриване на ядрени заплахи.

Устройството ще идентифицира източника на радиация и ще позволява на персонала да предприема необходимите действия.

През септември тази година ядреният отдел на министерството сключи договор за 24 млн. долара с компанията FLIR Systems за разработка на смарт часовник, който засича ядрени бомби. Устройството вече има кодово име – Human Portable Tripwire.

Смарт часовникът ще засича и разпознава радиационна/ядрена заплаха, ще съхранява резултатите от идентификацията и ще ги предава в реално време по жична и безжична връзка към съответните служби.

Коментари по темата: „Смарт часовник ще разпознава ядрена заплаха”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    дигитален радиометър нищо ново но думичката смарт отпред продава маркетинг смарт аквариума бълбука стюпер рибките сити смарт помпичката дъни кислород идииилииияяяя

  2. Цветелин

    Руснаците имат такъв от преди 10год. Произвежда се в Украина и има и дистрибутор в България!!! Можеш да си го закупиш като физическо лице за подарък )))

Коментар