Излезе двупосочен Lightning картов четец за iPhone

Adata Lightning Card Reader първото периферно устройство в своя сегмент с двупосочен трансфер на информация

Adata Lightning Card Reader е първото периферно устройство в своя сегмент с двупосочен трансфер на информация

Тайванският производител Adata Technology обяви картов четец с интерфейс Lightning за Apple iOS устройства, вкл. iPhone, iPad и iPod. Новият аксесоар е напълно MFi-сертифициран и се свързва към джаджите на Apple с помощта на Lightning конектор, като осигурява лесна възможност за пренос на данни и разширение на паметта със SD и micro SD флаш-карти.

Adata твърди, че това е първото периферно устройство в своя сегмент с двупосочен трансфер на информация, т.е. четене и запис, и първото, което комбинира SD и micro SD слот в един четец. Lightning Card Reader използва здрави материали и гъвкав кабел и идва в комплект с безплатно приложение за управление на данните.

Докато съществуващите Lightning картови четци поддържат еднопосочна работа с информацията – за импортиране на данни от карти-памет в устройствата на Apple, новият четец на Adata позволява както импорт, така и експорт на съдържание от и към четеца, съответно към/от iPhone, iPad и iPod.

Adata Lightning Card Reader има SD и micro SD слотове, така че предлага универсална съвместимост с най-популярните флаш-медии в света. Други подобни продукти разполагат или с SD, или с micro SD слот, но никога и с двата, подчертаха от производителя.

С тези си възможности, четецът на Adata позволява лесно разширение на сторидж-пространството на iOS устройствата, при това на достъпна цена, тъй като потребителите могат да използват съществуващи карти-памет вместо специални разширителни модули памет или допълнителен хардуер.

Lightning четецът е изработен от устойчиви на издраскване материали, а повърхността му е матирана за избягване на отпечатъци от пръсти. Конекторният кабел е плосък и гъвкав за предотвратяване на пречупванията и удължаване на живота на този аксесоар.

Adata е разработила специално за четеца мобилно приложение, което е включено като безплатна екстра в пакета. С интуитивен и опростен интерфейс, то позволява работа с файлове и възпроизвеждане на мултимедия, дори когато Apple устройството не е свързано към интернет.

Освен функциониране в онлайн и офлайн режими, приложението включва и мултимедиен плейър, така че iOS устройствата могат по всяко време да възпроизвеждат музика и видео – например, когато даден потребител не е влязъл в своя iTunes акаунт.

Коментар