Научно-технологичният парк валидира собствена марка

Изпълнителният директор на София Тех Парк АД Елица Панайотова, директорът на Български пощи Деян Дънешки (вляво) и авторът на визията Филип Бояджиев представиха пощенската марка на Научно-технологичният парк

Изпълнителният директор на София Тех Парк АД Елица Панайотова, директорът на Български пощи Деян Дънешки (вляво) и авторът на визията Филип Бояджиев представиха пощенската марка на Научно-технологичния парк

Научно-технологичният парк, който предстои да бъде открит по-късно този месец, валидира днес собствена пощенска марка. Визията на марката символизира три неща – технологии, иновации и наука.

„Марката е символичен, красив жест, чрез който да останем в историята, а защо не и в този забележителен Музей на съобщенията, от една страна страна, но от друга – да отбележим старта на Научно-технологичния парк, предстоящ идната седмица”, заяви Елица Панайотова, изпълнителен директор на София Тех Парк.

Пощенската марка на Научно-технологичния парк символизира технологии, иновации и наука

Пощенската марка на Научно-технологичния парк символизира технологии, иновации и наука

Освен откриващата церемония на 11 декември е предвидена международна конференция, която да разясни за по-широката общественост ролята на един научно-технологичен парк. Очакват се лектори и лидери на мнение от цял цвят.

Художникът Филип Бояджиев сподели от своя страна, че заданието за визия на пощенската марка е било истинско предизвикателство за него. С едно изображение той се е опитал да пресъздаде три от ключовите думи, които изникват в ума на всеки човек, когато се спомене Научно-технологичния парк, а именно – „технологии, иновации и наука”.

Номиналната стойност на пощенската марка е един лев, а тиражът й – 12 000 бройки. Официалното откриване на Научно-технологичен парк предстои на 10-11 декември тази година.

Коментар