LifePrint създава снимки с добавена реалност

Когато задната камера на мобилното устройство се доближи до снимката, смартфонът прочита вградената в нея специална отметка и отваря прозорец, в който се възпроизвежда видео клип

Когато задната камера на мобилното устройство се доближи до снимката, смартфонът прочита вградената в нея специална отметка и отваря прозорец, в който се възпроизвежда видео клип

Иновативен продукт LifePrint – съчетание на принтер и софтуер – набира финансиране в платформата Kickstarter. Портативният принтер работи в тандем с мобилно приложение, за да позволи създаване на снимки с асоциирани към тях видеоклипове.

Като хардуер, LifePrint е малко устройство – има размери 127х76х25,5 мм и тежи само 200 грама. Принтерът прилага технология за печат ZINK, която използва хартия с няколко слоя от специално кристално вещество.

При нагряване, веществото преминава в аморфно състояние и на хартията се появява изображение. Размерът на снимките е 76х50 мм, а отпечатването отнема около 30 секунди. Зарядът на батерията осигурява 10–15 отпечатъка.

Принтерът се предлага заедно с приложение за Android и iOS и може да работи с различни онлайн услуги, вкл. YouTube, Vine, Instagram, Facebook, Twitter и др. Предвидени са базови функции за редактиране, както и различни филтри.

При отпечатване на снимка, потребителят може да я асоциира с видеоклип и да я сподели със свои приятели и близки. Когато задната камера на мобилното устройство се доближи до снимката, отпечатана на LifePrint, смартфонът прочита вградената в нея специална отметка и отваря прозорец, в който се възпроизвежда видео клипът.

Технологията за допълнена реалност е наречена от разработчика Hyperphoto. Проектът LifePrint вече е събрал многократно повече средства от заложените като цел. В момента комплектът от устройство и мобилно приложение може да се поръча за $130.

Коментар