Теленор покри 57% от населението с 4G услуги

Теленор стартира предлагането на 4G мобилен интернет на 1 декември и вече покрива 57% от населението на страната (източник: Теленор)

Теленор стартира предлагането на 4G мобилен интернет на 1 декември и вече покрива 57% от населението на страната (източник: Теленор)

Теленор стартира предлагането на мобилни услуги от четвърто поколение (4G) по стандарта LTE във всички първоначално планирани градове преди обявения краен срок 15 декември. Операторът вече предлага 4G услуги на 56,73% от населението на страната.

В  момента 4G услугите на Теленор са достъпни във всички регионални центрове и градове с над 20 000 жители, както и в най-популярните зимни курорти в страната на максимална скорост от 75 Мbps.

Теленор ще продължи да разширява покритието на своята 4G мрежа и през 2016 г. и очаква да получи допълнителен спектър в честотния обхват от 1800 MHz от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) в началото на новата година.

Операторът стартира предлагането на 4G услуги на 1 декември, като те ще бъдат достъпни за клиентите без допълнително заплащане до 31 януари 2016 г.

За да ползват тези услуги, потребителите трябва да бъдат в зоната на покритие и да притежават съвместими мобилни устройства и SIM-карти, а това са всички карти, закупени през последните години, включително новите карти 3 в 1 на Теленор.

Коментари по темата: „Теленор покри 57% от населението с 4G услуги”

добавете коментар...

  1. ха-ха

    Какво 4G ги гони, те 2G немат!….

  2. ksk

    Платено рекламно съобщение

  3. :-)

    Не знам за какво накъсване говориш, при мен няма никакви грижи с мрежата.

  4. уфф

    В момента им е много зле мрежата. Постоянно прекъсва, дори и в големите градове! За какви 4G се напъват?!

Коментар