Konica Minolta отваря R&D лаборатория у нас?

Представители на Konica Minolta се срещнаха по-рано този месец в София с президента Росен Плевнелиев и британския премиер Джеймс Камерън

Представители на Konica Minolta се срещнаха по-рано този месец в София с президента Росен Плевнелиев и британския премиер Дейвид Камерън

Konica Minolta разглежда България като следващата дестинация за откриване на R&D лаборатория, съобщи представител на компанията по време на конференцията GREAT Innovation Exchange в София Тех Парк.

„Създаването на развойни центрове по целия свят и бизнес иновационни центрове (BIC) е част от стратегията на Konica Minolta да подкрепи трансформацията на компанията от доставчик на хардуер в доставчик на бизнес решения, предлагайки иновативни продукти и услуги”, заяви Денис Къри, старши директор бизнес иновации и R&D в компанията.

Konica Minolta прави сериозни инвестиции в световен мащаб, за да разшири портфолиото си в областта на ИКТ услуги, както и съществуващите приоритетни технологични области, допълни той. В момента компанията проучва как да разшири дейността си в нашия регион.

„Тук икономическият климат е много добър, България е известна със своите ИТ професионалисти и създаването на R&D лаборатория в страната би помогнало на нашата развойна дейност”, каза Денис Къри, като добави: „Освен това Konica Minolta  е вече 10 години в България и компанията е лидер на местния пазар”.

R&D центровете на Konica Minolta създават иновативни решения, които целят да посрещнат бъдещите нужди на бизнес клиентите в съответния регион, като фокусът е най-вече в областта на ИТ услугите. Екипът на развойните центрове активно си сътрудничи със стартъпи и водещи компании.

Коментари по темата: „Konica Minolta отваря R&D лаборатория у нас?”

добавете коментар...

  1. mel0n

    Research and development

  2. Dragon

    Не ми стана ясно какво е E&D лаборатория.

Коментар