Uber инвестира 9 млн. евро в Полша

Uber ще отвори център за услуги в Краков през януари 2016 г.

Uber ще отвори регионален център за услуги в Краков през януари 2016 г.

Иновативната компания Uber инвестира 380 милиона злоти (около 9 милиона евро) в Полша чрез създаване на нов Регионален център за подобряване на услугите в Централна Европа.

Центърът ще бъде открит в Краков през януари 2016 г., като ще създаде 140 работни места за професионалисти, които владеят няколко езика. Те ще подкрепят дейността на Uber в региона, съобщиха от компанията.

Uber, разработчик на едноименното мобилно приложение за споделено пътуване, вече е подписал споразумение за дългосрочен наем на парцел за строеж на Browar Lubicz, в сърцето на Краков.

Компанията започна бизнес в Полша преди 16 месеца и към момента нейната услуга е достъпна във Варшава, Краков, Труймясто, Вроцлав и Познан. В глобален мащаб Uber предлага различни услуги в 66 страни в света, като помага за 3 милиона споделени пътувания дневно.

Регионалният център за подобряване на услугите в Полша е първият за Uber в този регион и втори за Европа (след Лимерик, Ирландия). Центърът ще се превърне в основен многоезичен хъб на Uber, който ще обслужва пътници и партньори в региона и ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка).

Коментар