Всеки трети пиратски сайт носи вируси

Една трета от сайтовете с пиратски филми съдържат вируси, установи проучване на некомерсиалната организация Digital Citizens Alliance и компанията RiskIQ. Те са анализирали общо 800 сайта, на които са поместени пиратски копия на филми.

В 45% от случаите потребителят се заразява, без дори да сваля и пуска каквото и да е съдържание от пиратските сайтове – достатъчно е само посещението на инфектираната страница.

Рискът за зараза при посещение на пиратски сайт е 28 пъти по-висок, отколкото при сърфиране в легални уеб ресурси, се посочва в доклада.

Вирусите, които атакуват през пиратските сайтове, са разделени на няколко групи – троянци (54%), рекламен софтуер (29%), панели с инструменти (5%) и ботнети (3%). Останалите 9% злоредни програми са поставени в обща категория – други.

Ползата за собствениците на пиратски ресурси се измерва с около 70 млн. долара годишно от разпространение на зловредни програми. Някои вируси са способни да крадат данни за платежни карти, като през 2012 г. например щетите от тази дейност в САЩ се оценяват на $24,7 млрд.

Коментари по темата: „Всеки трети пиратски сайт носи вируси”

добавете коментар...

  1. sopata

    Йордан го каза – Ползвайте виртуални машини!

  2. Anonymous

    ПРАВИЛНО! В ОФИСА ИНСТАЛИРАХМЕ ОРИГИНАЛЕН ЪПДЕЙТ НА ЮНИГРАФИКС И НИ ПИСНАХА НА ВСИЧКИ АЛАРМИТЕ НА АНТИВИРУСА! ТАКА ЧЕ… ШПИОНАЖА Е НАЙ – ПЕРСПЕКТИВНАТА ПРОФЕСИЯ!

  3. :o)

    Пропаганда 🙂

    Купувайте само легална ОС, купувайте всеки софтуер който някой ви бута в муцуната, после спете, яжте работете докато го изплатите, поемете следващия заем и т.н. 🙂

  4. Anonymous

    1:1браво много правилно и на място и всичко е насочено срещу обикновенният потребител еднолични търговци малки фирми студенти със свежи идеи кражби на патенти промишлен шпионаж както всички видяхме какво се случи сноудън им показа мекия и се зароди най голямата терористична организация в цял свят либия ирак сирия………….зарибяването на бъдещи османсалафити ислямисти става по интернет контра страйк молитви за джихад по ютуб ефекта от контрола в нета не е срещу вербовчиците и вербуваните нада нищо мозъчна корозия плазмата е в стресс имат ли гуугъл и всички соцмрежи ютуб вина е че позволява това да се случва със тяхно знание тероризма е като бизнесса идеология която се нуждае от реклама идеологическата пропаганда умело представяна в нета безконтролно ако сте свободомислеща личност и пишете по форуми и….. блокиране изтриване на коментарии…..а ко сте террористи няма проблем идеологията на гуугъл нета това е дрога те не могат без нея да ама могат икогато нахлуят с автомати в ръка талибани османсалафити от ид твърде късно

  5. Saevar

    лесно и просто, един от колегите по доло го е казал с вирт ма6ина, инсталирате си virtualbox който е безплатен и в него си инсталирате ОС-а било то XP или Линукс и си цъкате… лесно и просто а ако имате медиа център като Коди който е вързан към ТВ-то направо стймвате от виртмашината към него… 🙂 а ако нямате процесор който поддържа вируализация тогава на стар лап топ или десктоп си цъкате…. много е елементарно. има и друго решение което е да ползвате firefox и слагате плъгин който се казва script blocker и с него контролирате съдържанието….

  6. Blondinka

    ami ne vlizaite v tretia sait ..

  7. 1:1

    Всеки един оригинален авторски софтУер – съдържа троянец вътре, който да следи тъпия фейсбоклук, уеб камери, микрофони и GPS

    Всички компании на авторски и оригинален софтуаар вече търсят много специалисти по събиране и анализиране на лични и интимни данни на потребителите. Правят психометрични измервания, персонализирани услуги и т.н … продажба на лични и интимни данни на хората.

    Всички фирми на авторски затворен го правят това – от най-смотаните неизвестни до най-големите и известни тиранозаври.

  8. Мда

    To легалния Win 10 идва със вграден Троянец вие се притеснявате за пиратски сайтове.

  9. harry

    boli me na patoka, Unix/linux

  10. Изродар

    Пропаганда!

  11. fuck

    Мен не ме **** не ползвам ХУЙндоус

  12. Йордан

    Просто трябва да се внимава повече, да се използват виртуални машини и така.

Коментар