Онлайн услуга разпознава известните лица

NameFace.com е първата услуга, която се фокусира само върху разпознаване на публично известни лица

NameFace.com е първата онлайн услуга, която се фокусира само върху разпознаване на публично известни лица, твърдят нейните създатели

Известният моден фотограф Стив Айхнър пусна собствена онлайн услуга за разпознаване на лица. NameFace.com посочва името на човека от снимката, ако той се явява известна личност.

Айхнър смята, че NameFace.com ще помогне на фотографите да решат проблем в работата си – добавянето на бележки с имена на снимките, което често им отнема цяла нощ.

В момента регистрираните потребители на услугата са само 1000, но Айхтър е оптимист за бъдещето. Той развива проекта съвместно с приятелката си Даниела Кирш, съобщава Re/Code.

NameFace.com е първата услуга, която се фокусира само върху разпознаване на публично известни лица – това са хора, които отиват на вечерни партита специално, за да ги видят, пояснява Кирш.

За сравнение, друга подобна технология, вградена в очилата Google Glass, открива бързо профила в социалните мрежи на човек, който е попаднал в полезрението на устройството.

Коментар