Microsoft публикува кода на ChakraCore

ChakraCore включва напълно работещ енджин JavaScript със същите характеристики, както Chakra в браузъра Edge

ChakraCore включва напълно работещ енджин JavaScript със същите характеристики, както Chakra в браузъра Edge

Microsoft спази обещанието си и публикува на портала GitHub изходния код на основните компоненти на JavaScript енджина Chakra – ChakraCore.

В бъдеще компанията ще разработва ключовите компоненти на Chakra с отворен код, гласи съобщение в блога на корпорацията. ChakraCore включва напълно работещ енджин JavaScript със същите характеристики, както Chakra в браузъра Edge.

Microsoft ще приема предложения от контрибутори за ChakraCore и ще включи някои от тях в JavaScript енджина, който е в основата на Edge и на универсалната платформа за приложения в Windows 10, уточняват от компанията.

С достъпния в момента изходен код разработчиците могат да използват ChakraCore в Windows 7 SP1 или по-късни версии с Visual Studio 2013 или 2015, при условие, че е инсталирана поддръжка на C++.

На следващ етап ще се появи възможност за използване на изходния код на ChakraCore и от потребителите на Linux. Първата стъпка по този път вече бе направена с отделянето на JIT компилатора.

Освен поддръжка на други платформи Microsoft планира да обработва предложения от контрибутори на Node.js, за да осигури съвместимост на Node.js и ChakraCore.

Коментари по темата: „Microsoft публикува кода на ChakraCore”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Така де и аз като Йордан да кажа, нали все рИвЕтИ за отворен код и срещу патентните тролове. Ко искатИ сега ?

  2. Йордан

    Хейтъри винаги ще се намерят.

    Ако не публикуват кода на продуктите си – Майкрософт са гадни капиталисти, които не искат да покажат изходния кода на продуктите си.
    Ако публикуват кода – Майкрософт са гадни капиталисти, които пускат продукта open source, защото искат някой друг да им “поправя бАкиите”.

    Няма оправия.

  3. Ван

    Хайде без пари да гледаме и да поправяме бъкиите на чичо Били, а той да си бройка милиардите долари.

Коментар