Ubisoft ще създава VR съдържание

Портфолиото от игри на Ubisoft включва популярни заглавия като „Assassin's Creed” и „Zombi”

Портфолиото от игри на Ubisoft включва популярни заглавия като „Assassin’s Creed” и „Zombi”

Ubisoft ще партнира на SpectreVision в създаването на съдържание за виртуална реалност (VR), съобщиха от разработчика на игри.

Според условията на договора, обявен на филмовия фестивал Sundance, двете компании ще създават, разработват и продуцират оригинално и интерактивно съдържание за виртуална реалност.

„Ще изследваме иновативна и бързо развиваща се технология каквато е виртуалната реалност. Заедно можем да разкажем много и уникални истории в един нов оригинален формат”, коментира Лиза Уолън, изпълнителен директор на SpectreVision.

Портфолиото от игри на Ubisoft е доста широко и включва популярни заглавия като „Assassin’s Creed” и „Zombi”. От своя страна, SpectreVision е създател на филми като „A Girl Walks Home Alone At Night” и „Cooties”.

„Експертизата на SpectreVision в жанра на филмите на ужасите е много интересна за нас като разработчик на интерактивно забавление”, заяви Патрик Плурде, вицепрезидент на Ubisoft Монреал.

По неговите думи, в резултат на партньорството феновете ще получат незабравими преживявания в света на виртуалната реалност. Екипът на SpectreVision ще работи със студиото на Ubisoft в Монреал, Канада – FunHouse, уточниха от разработчика на игри.

Коментар