Бил Гейтс дава милиард долара за борба с маларията

Изкореняването на маларията е отдавнашна цел на Бил Гейтс и неговата съпруга Мелинда

Изкореняването на маларията е отдавнашна цел на Бил Гейтс и неговата съпруга Мелинда

Британското правителство и Фондация Бил и Мелинда Гейтс обявиха мащабна инициатива за борба с маларията. Изкореняването на тази болест е отдавнашна цел на основателя на Microsoft.

Само през миналата година маларията е отнела 438 хиляди живота. Всяка минута в света от малария умира едно дете, сочи статистиката.

През ноември миналата година Бил Гейтс основа съвместно с правителството на Великобритания фонда Ross Fund с установен капитал от 1 млрд. британски лири. Целта на фонда е да поддържа разработката на ваксини, инсектициди и други мерки в борбата с маларията и инфекциозните болести.

Тази седмица Бил Гейтс и представители на Ross Fund обявиха, че ще заделят сумата от 3 млрд. лири (около $4,3 млрд.) за борба с маларията през следващите пет години.

Британското правителство ще финансира инициативата с по 500 млн. лири всяка година, докато фондът на Бил и Мелинда Гейтс ще участва с $200 млн., или общо 1 милиард долара за петте години.

Коментари по темата: „Бил Гейтс дава милиард долара за борба с маларията”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Да бе, няма как да се равни с нашите благородни комуно червени катили дето дават за благородни цели де и как могат. С Путин начело. Те и маларията избориха и сите други земни и неземни болести. И то така от 200 години.

    А знаем, че е от благородство защото те за данъци нямат грижа, данъчното си им е бащиния. Тати в данъчното, сина “бизнесмен”.

  2. Anonymous

    Ае, тоя цървул бори маларията от 150 години. В крайна сметка, е дал десетки пъти по-малко пари, отколкото е спестил от данъци.

    Наскоро подучи и оня цървул от фейсбоклука да прави същите номера.

Коментар