Умна топка навлиза в американския футбол

Wilson X Connected Football може да общува със смартфон през безжичен интерфейс

Wilson X Connected Football може да общува със смартфон през безжичен интерфейс

Неотдавна компанията Wilson представи умна топка за баскетбол и съответно приложение за смартфон. Сега излиза подобен комплект за американски футбол, наречен Wilson X Connected Football.

С помощта на умната топка и мобилно приложение футболистите могат да сравняват своите постижения с резултатите на други притежатели на Wilson X Connected Football.

Приложението изчислява рейтинга на играча, като взима под внимание фактори като скорост, траектория и разстояние на хвърлянето, честота на завъртане и други параметри.

Свързването на топката към смартфона се извършва по безжичен Bluetooth канал. Според разработчика, вградената батерия издържа две години, но замяната й не е възможна, пише engadget.com.

„Това е само върхът на айсберга. Надяваме се в бъдеще подобни технологии да се използват във всяка наша топка”, казва вицепрезидентът на Wilson Боб Турман. Компанията е официален доставчик на топки за Националната футболна лига.

Цената на една стандартна топка е 100 долара, докато Wilson X Connected Basketball струва $200, а цената на умната футболна топка все още не е обявена.

Коментар