HGST носи короната за надеждност при HDD

Най-надеждни твърди дискове произвежда компанията HGST, сочи анализ на Backblaze – доставчик на услуги за неограничено съхранение на данни в облака. Заключението се базира на наблюдение на 56224 твърди диска на HGST, Seagate, Toshiba и Western Digital, инсталирани в центровете за данни на Backblaze.

Коeфициент на откази на HDD от различни производители за периода от Q3’2013 до края на 2015 г. (източник: Backblaze)

Коeфициент на откази на HDD от различни производители за периода от Q3’2013 до края на 2015 г. (източник: Backblaze)

Отчитайки броя на устройствата от различните брандове, Backblaze е изчислила коефициента на откази за всеки един от тях за периода от третото тримесечие на 2013 г. до четвъртото тримесечие на 2015 г., включително. Победителят HGST всъщност е дъщерна компания на Western Digital от 2012 г.

Устройствата на HGST имат най-нисък коефициент на откази – малко над 1% за разглеждания период. На второ място по отказоустойчивост са дисковете на Toshiba с коефициент 3,5%. Следва Seagate с показател за откази от 3,7%.

Аутсайдер в рейтинга се оказва Western Digital. Нейният коефициент е 7%, или два пъти по-голям от най-близкия конкурент Seagate и седем пъти от лидера HGST.

Коeфициент на откази на HDD с капацитет 3 терабайта (източник: Backblaze)

Коeфициент на откази на HDD с капацитет 3 терабайта (източник: Backblaze)

Що се отнася до отделните модели, Backblaze отчита сравнително високи проценти на откази за устройствата на Seagate с капацитет 2TB (10,1%), моделите WD с капацитет 6TB (8,4%) и HDD на Seagate с капацитет 3TB (28,3%).

Най-нисък процент на откази демонстрират твърдите дискове на HGST с капацитет 2TB (1,55%), следвани от HGST 3TB (1,8%), HGST 4TB (под 1%) и Seagate с капацитет 6TB (1,9%).

Коментари по темата: „HGST носи короната за надеждност при HDD”

добавете коментар...

  1. Sitalk

    Кажете новите Хитачита стържат ли много?Преди 7-8 години имах един чисто нов и така се дереше,че не е истина.

  2. nikito_blend

    Моят хард е Хитачи. От 2007 го имам и никога не съм имал проблеми. До ден днешен бачка безотказно.

  3. fujiyama

    1 бр. 7 годишно Hitachi и 1 бр. 3 годишно и двете работят безотказно затова че явно си от този 1% без късмет 🙂

  4. User

    Миналата седмица видях за пръв път диск на тази марка. Ползван 3-4 години сериозно увреден. Страхотно първо впечатление. Па вие ги хвалите. Айде нема нужда.

Коментар