Лазерен апарат премахва безболезнено татуировки

PicoSurе позволява неинвазивна лазерна интервенция, която не нарушава целостта на кожата и прави възстановителния период максимално кратък

PicoSurе извършва неинвазивна лазерна интервенция, която не нарушава целостта на кожата и прави възстановителния период максимално кратък

Иновативният лазерен апарат PicoSure за премахване на татуировки и кожни несъвършенства вече е достъпен и в България, съобщиха от центъра за естетична дерматология Атадерма. PicoSure и уредът за ултразвуков лифтинг Ulthera се превърнаха в хитов инвентар на пловдивската клиника, където д-р Снежана Атанасова поддържа естетичния външен вид на пациентите.

PicoSurе е разработка на американска компания. С помощта на този уред дерматолозите извършват неинвазивна (безкръвна) лазерна интервенция, която не нарушава целостта на кожата и прави възстановителния период максимално кратък. Апаратът отстранява безболезнено татуировки и нежеланите дерматологични несъвършенства.

Когато се извършва манипулация върху татуировка, PicoSure използва много кратки пулсации – едва една трилиона от секундата. Заради интензивността на пулсациите, татуировката е подложена на удар с толкова голямо налягане, че мастилото й се разпръсква на съвсем малки, подобни на прах частици.

Благодарение на този процес, татуировката много по-лесно се абсорбира и елиминира от тялото. Това води до по-добро изчистване на мастилените символи и по-малко процедури, нужни за цялостното им премахване.

Иновативният лазер PicoSure е ефективен и върху по-ранно третирани татуировки, които не са били успешно заличени. Всяка татуировка е уникална, защото съдържа различни цветове и наситеност на мастилото.Чрез апарата могат да бъдат премахнати всички цветове от мастилената гама.

Преди появата на лазерните апарати за отстраняване на татуировки, хората използваха методи като процедури с киселина, хирургическа намеса и дори дермабразио. Манипулациите за заличаване на мастилените символи от кожата вече еволюираха от потенциално болезнени интервенции, които понякога водят дори до перманентни странични ефекти, до по-безопасни и безболезнени методи с ефективни резултати, като тези с PicoSure.

Освен за премахване на нежеланите татуировки лазерният апарат PicoSure се използва и за заличаване на пигментации, белези от акне, стрии и бръчки. С него може лесно да бъде премахнат и козметичният татуаж от лицето, уверяват от пловдивската клиника.

Коментар