Форум в София ще дискутира приложението на IoT

Зад фразата „интернет на нещата” стои представата за живот в една среда, в която всички уреди и устройства са постоянно свързани в една обща мрежа

Зад фразата „интернет на нещата” стои представата за живот в една среда, в която всички уреди и устройства са постоянно свързани в една обща мрежа

Лектори от водещи световни компании ще споделят своя опит от проекти в областта на „интернет на нещата” (IoT) на конференция, организирана на 8 март в София от IDC България.

Стойността на IoT пазара в България ще се увеличи от $202,1 млн. през миналата година до $437,4 млн. през 2019 г. Ерата на „интернет на нещата” (IoT) настъпва бързо с потенциал да промени изцяло бизнеса и обществото, отбелязва IDC.

Комбинацията на традиционната автоматизация с ИТ ражда нови бизнес модели и иновативни услуги, оптимизирани процеси и създава конкурентни предимства за бизнеса. Но IoT индустрията е изправена пред редица предизвикателства като например липсата на стандартизация, нови заплахи за сигурността и личната неприкосновеност, нуждата от специфични умения.

Именно стандартизацията ще направи възможно реализирането на „интернет на нещата”. Зад тази фраза, превърнала се в мантра за цялата технологична индустрия по света, стои представата за живот в една среда, в която всички уреди и устройства са постоянно свързани в една обща мрежа.

На форума в столичния хотел Хилтън лектори от Siemens, SAP, Scania, Opel, Coca Cola, City Clinic, Forton и други иновативни компании ще споделят опит от IoT проекти и технологични новости в различни сфери, ще коментират тенденции в транспорта, интелигентната околна среда, машиностроенего, здравеопазването и клиентското обслужване.

IDC IoT Forum 2016 е отворен за представители на бизнес организации и крайни потребители на технологии (безплатно), както и за консултанти и специалисти от компаниите, доставящи ИТ и телекомуникационни услуги. По информация от организаторите, интерес към форума проявяват специалисти от най-различни индустрии, вкл. производство, транспорт, търговия, комунални услуги и логистика, телекомуникации, държавен и публичен сектор, финансови услуги.