MasterCard с нов мениджър за България и Македония

Ваня Манова работи в банковата индустрия в продължение на 20 години, като през 2008-а постъпва в MasterCard

Ваня Манова работи в банковата индустрия в продължение на 20 години, като през 2008-а постъпва в MasterCard

MasterCard повиши Ваня Манова до позицията мениджър за България и Македония. От началото на март тя ще поеме развитието и изпълнението на локалната стратегия на MasterCard.

Ваня Манолова ще отговаря за растежа на картовите плащания и на двата пазара, въвеждането на иновации, отношенията с ключови клиенти и създаването на партньорства с правителствения и публичния сектор.

„Вече не живеем в свят само на мъже. В днешно време жените са добре образовани, находчиви и силни. Те имат различен бизнес подход, който им позволява да откриват нови перспективи и да намират необработени ниши, а Ваня е доказала, че притежава всички тези качества”, коментира назначението Артур Туремка, генерален мениджър на MasterCard за Балканския регион.

По неговите думи, „светът, както и MasterCard, дават все повече възможности на жените да блеснат и да покажат своите истински лидерски умения и по този начин да ни разкрият нови хоризонти и възможности”.

Ваня Манова се присъединява към MasterCard през 2008 г. като мениджър връзки с клиенти. През последните години тя ръководи представителството на компанията в България и лансира безконтактните плащания – област, в която MasterCard е лидер и на двата пазара.

Манова прави кариера в банковата индустрия в продължение на 20 години. Започва през 1995 г. като системен администратор в Българо-Руската Инвестиционна Банка (сегашната CIBank). Преди да се присъедини към MasterCard, тя е директор „Банкови карти” в ДЗИ Банк (по-късно слята с Пощенска Банка). Завършила е Софийска математическа гимназия (СМГ) и има магистърска степен по Компютърни технологии от Техническия университет.

Коментар