Конференция за техническа комуникация предстои в София

Професията на техническия комуникатор се утвърди и все повече компании разпознават нуждата от това да имат такъв експерт в екипа си

Професията на техническия комуникатор се утвърди и все повече компании разпознават нуждата от това да имат такъв експерт в екипа си

Единствената по рода си в Югоизточна Европа конференция за техническа комуникация ще се проведе в началото на юни в София. Събитието се организира от tekom – най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа.

„Evolution of Technical Communications” (ETC 2016) събира автори на техническа документация, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, мениджъри на проекти, продуктови мениджъри, консултанти и др., съобщиха организаторите.

Основната тема тази година е „Иновации в софтуерната документация”, а предложения за сесии се приемат до 14 март. Акцентите са информационно моделиране, интелигентно съдържание, DITA технологии, потребителски опит (UX), мултимедийна и видео документация, стандарти за писане, създаване на съдържание в гъвкава (Agile) среда.

„Професията на техническия комуникатор се утвърди и все повече компании разпознават нуждата от това да имат такъв експерт в екипа си. Има и по-голямо разбиране за ролята на професията: един професионален автор на техническа документация създава съдържание, което обогатява крайните потребители, улеснява работата им с продукта и може да намали нуждата от поддръжка”, коментира Ваня Кирицова, мениджър технически комуникации във VMware България и един от създателите на конференцията.

През годините събитието успява да привлече лектори от Германия, Швейцария, Индия, Израел, Полша, САЩ, Канада и България. Целта на конференцията, която тази година ще се проведе на 2 и 3 юни в София, е да образова, да споделя новини и идеи, да създава полезни контакти, както и да подпомогне развитието на регионалната професионална общност.

Коментар