Microsoft интегрира Skype в OneDrive

При работа с документи в облака, потребителите ще могат да провеждат видеоконференции и да да обменят текстови съобщения

При работа с документи в облака, потребителите ще могат да провеждат видеоконференции и да обменят текстови съобщения през Skype

Microsoft продължава с промените в Skype, откакто популярното приложение за интернет разговори стана нейна собственост.

Софтуерният гигант обяви, че ще интегрира Skype в облачната услуга OneDrive. В резултат на това, при съвместна работа с документи в клауда, потребителите ще могат да провеждат видеоконференции и да обменят текстови съобщения. Подобна функция придоби неотдавна друг продукт на компанията от Редмънт – Office Online.

В допълнение, Microsoft ще прекрати поддръжката на версията на Skype за телевизори. Очаква се през юни тази година производителите на телевизори да започнат да премахват Skype от своите предложения, защото именно тогава компанията ще спре поддръжката на услугата.

Причината за подобно решение е липсата на интерес към Skype за телевизори от страна на потребителите – те предпочитат да ползват Skype на мобилните си устройства, посочват от компанията.

Коментар