Пазарът губи интерес към моноблок компютрите

Продажбите на компютри от типа моноблок (всичко в едно) ще продължат да намаляват тази година, прогнозира анализаторската компания Digital Research.

По-рано анализаторите очакваха спад от 10% в сегмента през 2015 г., но сега ревизираха данните си. През миналата година са продадени 13,3 млн. моноблок компютри, което е спад от 5% спрямо 2014 г.

Търсенето на подобни машини, при които системният блок и мониторът са обединени в един корпус, ще продължи да намалява и през настоящата година. Прогнозата на Digitimes Research сочи продажби в размер на 12,9 млн. броя.

Най-голям доставчик на компютри всичко-в-едно е китайският производител Lenovo, който държи 28,8% от пазара. На второ място е Apple с дял от 27,8%, а трета е Hewlett-Packard с 18,5%.

В челната петица попадат още Dell и Acer с дялове съответно 11,3% и 3% от световния пазар на моноблок компютри. След тях се нареждат компаниите Asus и MSI, като и двете имат по 2,8% пазарен дял.

Коментари по темата: „Пазарът губи интерес към моноблок компютрите”

добавете коментар...

  1. АА

    в този кюп сте сложили и apple но това не се отнася за тях – тяхните продажби растът и ще продължават да растът – и така заблуждавате неинформирания потребител!!!

Коментар