Започна ИТ изложението CeBIT 2016 в Хановер

Историята на изложението в Хановер се корени в далечната 1947 г., а от 1970-та събитието се нарича CeBIT

Тази седмица CeBIT 2016 в Хановер ще фокусира вниманието на световната ИТ общност

В Хановер днес започва считаното за най-голямо изложение за информационни и комуникационни технологии CeBIT 2016. Международната изява ще продължи до 18 март.

Историята на изложението се корени в далечната 1947 г., а от 1970-та събитието се нарича CeBIT. Традиционно, в него участват компании от цял свят. Тази година сред големите имена са Deutsche Telekom, IBM, Intel, Microsoft, SAP, Salesforce, Vodafone и много други.

CeBIT 2016 е организиран в няколко тематични направления – комуникации и мрежи, интернет на нещата (IoT), битова електроника, ИТ сигурност и др., като покрива целия спектър от информационни и комуникационни технологии.

В последните години CeBIT среща все по-сериозна конкуренция от Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, предвид нарастващата популярност на мобилните технологии и тяхната доминираща роля в съвременния свят.

Пиково събитие в областта на ИТ е също изложението CES, което се провежда през януари в Лас Вегас. Грандиозно ИТ изложение е и Computex в тайванската столица Тайпе в края на май.

Коментар