Шефът на LinkedIn дава премията си на служителите

След негативната прогноза за приходите на LinkedIn, шефът на комапнията Джеф Уейнър се отказа от полагащите му се бонуси

След негативната прогноза за приходите на LinkedIn, Джеф Уейнър се отказа от полагащите му се бонуси

Джеф Уейнър, главен изпълнителен директор на LinkedIn, се отказа от бонусите, които му се полагат за 2016 г., в полза на служителите на социалната мрежа.

Мениджърът е поискал от борда да не му изплаща компенсации под формата на акции, като вместо това възнаграждението бъде разпределено между служителите, съобщи наскоро Re/code.

Не се уточнява за каква сума става въпрос. Според източници от компанията, компенсационният пакет на Уейнър възлиза на 14 млн. долара.

През 2014 г. шефът на LinkedIn получи премия в размер на 10,2 млн. долара, както и опция за придобиване на акции на компанията за 3,2 млн. долара.

Джеф Уейнър се е отказал от бонусите за 2016 г. месец след като компанията публикува негативна прогноза за първото тримесечие на годината, в резултат на която загуби 11 млрд. долара от пазарната си стойност само за един ден.

Коментари по темата: „Шефът на LinkedIn дава премията си на служителите”

добавете коментар...

  1. djshl

    @Saevar – Извържат се от въздух както всички големи фирми по света. От “потенциална стойност” и “кухи надежди” – борсови акции.

  2. Линкед

    От HR услуги

  3. Saevar

    някой има ли представа тея от LinkedIn от кво се издържат… ?

Коментар