Sony пуска PlayStation VR през октомври

Продажбите на системата за виртуална реалност PlayStation VR ще стартират в Япония, Северна Америка, Европа и Азия през октомври 2016 г., като цената на конзолата на Стария континент ще бъде 399 евро, съобщи Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI).

В момента над 230 разработчици и издатели на игри работят върху софтуерни заглавия за PS VR – от малки независими екипи до големи студиа в топ издатели като 2K Games, Electronic Arts Inc. и Ubisoft.

Над 160 заглавия за PS VR се подготвят от тези  разработчици и издатели, а така също и от SCE Worldwide Studios (SCE WWS). Над 50 от тези заглавия, вкл. Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive) и др., се очакват до края на тази година. В допълнение, DICE и Lucasfilm работят над изцяло нов Star Wars Battlefront (Electronic Arts Inc.) само за PS VR,съобщават от Sony.

За да развива по-успешно софтуерната гама на PlayStation VR, Sony си партнира и с компании за софтуерни инструменти. С тяхното съдействие SCE ще предложи иновативни технологични решения и ще подпомогне средата за разработване на нови заглавия за PS VR.

Системата на PS VR има и кино режим, който позволява на потребителите да се наслаждават на разнообразно съдържание върху голям виртуален екран, докато носят PS VR. Поддържат се стандартните PS4 игри и видео, а така също и различни функции на PS4, като Share Play и Live from PlayStation.

Използвайки PS VR и PS4 Media Player, потребителите ще могат да виждат 360-градусови панорамни снимки и видео, заснети с устройства като „omnidirectional” камери. Това ще им позволи да се почустват наистина вътре в заснетата сцена.

Коментар