LG развива 360-градусова мобилна екосистема

Създаването и споделянето на 360-градусово съдържание ще се случва с натискането на един бутон

Създаването и споделянето на 360-градусово съдържание ще се случва с натискането на един бутон

Новата достъпна камера за смартфона LG G5 цели да постави основите на 360-градусова мобилна екосистема. Представената наскоро LG 360 CAM е напълно оптимизирана за работа с Google Street View.

Чрез достъпни и лесни за употреба устройства, като многообещаващите LG 360 CAM и смартфона G5, създаването и споделянето на 360-градусово съдържание ще се случва с натискането на един бутон.

360-градусовите сферични снимки и видео подобряват визията значително, обхващайки всяка част от пейзажа, включително земята и небето. Със своя компактен размер и висока резолюция на изображението, LG 360 CAM е едно от първите устройства за заснемане на изображения, което залага на нарастващата популярност на 360-градусовото съдържание.

Всъщност, това е първата камера от производител на смартфони, която е оптимизирана за Google Street View с поддръжка на приложния програмен интерфейс Open Spherical Camera (OSC).

LG 360 CAM е първата камера от производител на смартфони, която е оптимизирана за Google Street View

LG 360 CAM е първата камера от производител на смартфони, която е оптимизирана за Google Street View

С помощта на безплатното приложение Google Street View за iOS или Android, притежателите на LG 360 CAM могат лесно да снимат, качват и споделят 360-градусово съдържание директно от своите телефони, без необходимост от конвертиране на файловете, като по този начин ще пестят и време.

LG 360 CAM разполага с три вградени микрофона и записва 5.1-канален съраунд звук. Оборудвана е с вътрешна батерия с капацитет от 1,200 мАч, която позволява запис на до 70 минути видео. С microSD слота паметта на камерата може да се увеличи до 2 терабайта.

Доскоро снимането на 360-градусови снимки и видео изискваше скъпо и тежко оборудване, което не е по възможностите на всички потребители. Иновативната и достъпна камера LG 360 CAM ще позволи на всеки да създава лесно собствено 360-градусово съдържание и да го споделя неограничено, като така ще допринася за изграждането на нова мобилната екосистема, коментираха от LG.

Коментар