AMD вкарва суперкомпютърна мощ във VR разработките

Платформата AMD Radeon Pro Duo с LiquidVR предлага удивителните 16 терафлопа изчислителна производителност

Платформата AMD Radeon Pro Duo с LiquidVR достига удивителните 16 терафлопа

AMD обяви мощна платформа за виртуална реалност (VR), способна както да потребява, така и да създава VR съдържание. Тя се състои от графична карта AMD Radeon Pro Duo и софтуерен пакет за разработчици LiquidVR SDK.

Платформата дебютира на изложение в Сан Франциско и е насочена към практически всички аспекти на създаване на VR съдържание: от развлекателни приложения до образование, журналистика, медицина и кино.

Решението предлага удивителните 16 терафлопа изчислителна производителност и позволява както бърза разработка на VR приложения „убийци” през работния ден, така и DirectX 12 изживявания с максимален реализъм в часовете на отдих, посочиха от компанията.

AMD Radeon Pro Duo е мощна карта с два графични процесора. Това е първият продукт от линията AMD VR Ready Creator. Картата, заедно с LiquidVR SDK, е избрана като платформа за инициативата на Crytek – VR First, която цели да възпитава нови таланти в разработките на виртуална реалност съвместно с образователни институции по цял свят.

AMD Radeon Pro Duo се очаква на пазара в началото на второто тримесечие на 2016  г. на крайна клиентска цена от 1499 щатски долара, уточниха от компанията на конференцията в Сан Франциско.

Коментар