Ноутбуците ще изтънеят още повече

Нови ултратънки ноутбуци ще осигурят ръст на РС бизнеса за някои компании

Нови ултратънки ноутбуци ще осигурят ръст на РС бизнеса за някои компании

Производителите на ноутбуци подготвят нови, още по-тънки от ултрабуците модели, твърди тайванският портал DigiTimes, позовавайки се на източници от каналите за доставки.

Към края на второто тримесечие на пазара ще се появят нови 13- и 15-инчови модели Apple MacBook, които ще приличат по дизайн на 12-инчовия MacBook, но ще бъдат по-тънки от MacBook Air.

По същото време Asus, Dell и Lenovo ще пуснат нови ултратънки мобилни компютри. Наскоро Lenovo показа 14-инчовия ThinkPad X1 Carbon с тегло 1,18 кг и дебелина 1,65 см, насочен към корпоративните потребители.

През миналата година Apple продаде 20,38 млн. компютъра, или с 4% повече спрямо 2014-та. Излизането на нови ултратънки модели ще обезпечи по-нататъшен ръст на компютърния бизнес на компанията, въпреки общия спад в търсенето на ноутбуци.

По данни на анализаторската компания TrendForce, през 2015 г. продажбите на ноутбуци в световен мащаб са достигнали 164,4 млн. броя, което е спад от 6,3% спрямо предходната година, в резултат на макроикономически проблеми.

Коментари по темата: „Ноутбуците ще изтънеят още повече”

добавете коментар...

  1. Saevar

    тези лаптопи ще са хит според мен, удобни за пренасяне с издържливи батерии… очаквам с нетърпение.

Коментар