Opera вгради безплатен VPN клиент

VPN функцията в браузъра Opera е напълно безплатна и с неограничен трафик

VPN функцията в браузъра Opera е напълно безплатна и с неограничен трафик

Нова версия на браузъра Opera включва интегриран и безплатен VPN клиент с неограничено потребление на данни, съобщиха от норвежкия разработчик.

VPN представлява частна виртуална мрежа, която позволява достъп до интернет с повишена конфиденциалност. Технологията дава възможност за посещаване на сайтове с ограничен достъп в някои региони и защитава надеждно потребителя при работа в публични Wi-Fi мрежи.

Обикновено VPN услугите в браузърите за персонални компютри са достъпни като платени разширения или с ограничено потребление на данни, отбелязва Opera. В новата версия на Opera клиентът за VPN е напълно безплатен, а трафикът – неограничен.

VPN технологията в Opera използва 256-битово кодиране. Функцията се активира от настройките на менюто O, след което в адресния ред на браузъра се появява икона, с която потребителят може да види и променя своето местоположение, да разбере показва ли се неговият IP и колко данни са предадени през VPN сървърите.

VPN инструментът позволява скриване на IP адреса с цел анонимно сърфиране в уеб, разблокиране на защитни стени и уеб сайтове за достъп до ограничено съдържание, както и обезпечаване на сигурност при работа в публична Wi-Fi мрежа.

Потребителите на настолната версия на Opera за разработчици могат да изберат една от три виртуални локации – САЩ, Канада и Германия. В стабилната версия на браузъра ще бъдат добавени още варианти за местоположение.

Коментари по темата: „Opera вгради безплатен VPN клиент”

добавете коментар...

  1. До fujiyama

    Не е нужно да се гордееш, че си мижитурка. Късогледата егоистична преценка на забикалящия свят, дребнаво ограничена до собствения праг, не ти дава възможността да схванеш, с какво всъщност ти пречи, че шпионират тези, които не са мижитурки.

  2. Аркан

    Opera често крашва!

  3. fujiyama

    Спокойно никои не се интересува от това колко и какво порно теглите.

  4. Linux

    виртуални локации – САЩ, Канада и Германия

    3 конфеденциални държви ХА-ха ха

  5. Anonymous

    NSA – Вашият верен VPN партньор!

Коментар