Google Drive разшири офлайн функционалността

Потребителите на Google Drive вече ще могат да избират кои файлове в облачното хранилище да редактират офлайн

Потребителите на Google Drive вече ще могат да избират кои файлове в облачното хранилище да редактират офлайн

Популярното облачно хранилище Google Drive предложи нови удобства на потребителите. Някои от тях вече имат индивидуален офлайн достъп до файловете в Drive.

Още през 2013 г. в Google Drive се появи възможност за достъп и редактиране на документи, без потребителят да е свързан към интернет. В резултат на това приложенията Docs, Slides и Sheets започнаха да се ползват по-удобно като базови офисни инструменти.

Сега облачната услуга получи значимо обновление, благодарение на което част от потребителите могат да избират кои именно файлове да съхраняват и редактират в режим офлайн.

По-рано офлайн функцията на Google Drive зареждаше абсолютно всички документи, презентации и таблици. С новото подобрение, потребителите на настолната версия на браузъра Chrome могат да избират кои документи искат да свалят на своя компютър.

Актуализираната офлайн функция се активира от менюто на документа в началната страница на съответното приложение, но не е достъпна на основната страница на Google Drive. След натискане на бутона, файлът се сваля незабележимо на твърдия диск, а обновленията в него се синхронизират веднага след свързване към интернет.

Ако желае, потребителят може да изключи функцията. Към момента тя все още не е достъпна за всички потребители на Google Drive, като въвеждането й ще стане поетапно.

Коментари по темата: „Google Drive разшири офлайн функционалността”

добавете коментар...

  1. :o)

    Гугъл са много напред. Отдавна разбраха какво е нужно на крайния потребител – всичко, сега и безплатно 🙂

Коментар