Рокади в Софика Груп, Стефан Бумов напуска

Томас Монахан поема управлението на Софика Груп в България и Македония

Томас Монахан поема управлението на Софика Груп в България и Македония

Промени в ръководството на Софика Груп обяви TeleTech – компанията, която неотдавна придоби най-големия доставчик на аутсорсинг услуги у нас.

Томас Монахан, вицепрезидент на TeleTech по глобални операции, поема управлението на Софика Груп в България и Македония. Досегашният изпълнителен директор на Софика, вицепрезидент за Централна и Източна Европа и член на борда на директорите на TeleTech Стефан Бумов напуска компанията.

Причините за промяната във висшия мениджмънт на Софика Груп не се съобщават. По думите на Ръс Смит, старши вицепрезидент за глобалните операции на TeleTech, Томас Монахан „ще помогне Софика Груп да продължи да надминава очакванията на клиентите” и да увеличи влиянието на компанията в ЕМЕА.

Монахан има 10-годишен опит в TeleTech, като ръководи бизнес дейностите на компанията в САЩ, Мексико, Филипините и региона на Европа, Близък изток и Африка (ЕМЕА) в направление „Услуги за управление на клиенти”.

Софика Груп се занимава с аутсорсинг на бизнес процеси в региона на Централна и Източна Европа, като е водеща компания в сектора. Тя обслужва редица международни клиенти от различни индустрии.

През 2014 г. българската фирма бе придобита от TeleTech и в момента за нея работят над 1100 служители. За последната финансова година Софика Груп отчете ръст на приходите от 47%.

Коментар