Sophos Home – защитава домашните компютри

Sophos Home се явява безплатна и лесна за използване програма за защита на всички домашни компютри

Sophos Home се явява безплатна и лесна за използване програма за защита на всички домашни компютри

Sophos Home е олекотена, безплатна и ефективна програма за защита на всички домашни компютри от кибер заплахите, лесна е за използване, с опростен интерфейс.

За да работи, Sophos Home се нуждае от интернет връзка и акаунт за услугите на разаработчика, чрез който потребителят получава достъп до таблото за информация и управление.

Интерфейсът на програмата е минималистичен, с няколко интерактивни контроли – бутони Scan Now и Home Dashboard. Като цяло, тя е лесна за ползване от всички категории потребители.

Sophos Home може да се инсталира и работи едновременно на множество компютри, така че потребителят да следи всичките си налични ресурси. Програмата показва статусите за сигурността и редица известия на дашборда.

Потребителите имат на разположение различни възможности за настройка на параметрите, вкл. да разрешават или изчистват определени заплахи, да блокират уеб сайтове в зависимост от техния профил, да добавят изключения и т.н.

В допълнение, Sophos Home показва историята на откритите заплахи в компютъра, както и списък със събития, които са възникнали след инсталиране на програмата. В заключение, това е един полезен инструмент за защита на няколко домашни компютъра – достъпно и по лесен начин.

Даунлоуд: Sophos Home

Коментари по темата: „Sophos Home – защитава домашните компютри”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Абсолютно несериозно е, в медия с ИТ-насоченост, да се говори за “защита на всички домашни компютри от кибер заплахите”. Вместо безотговорна реклама, по-подходяща би била статия, обясняваща на хлапетата, че към настоящия момент, а вероятно и в обозримо бъдеще, не съществува нито едно действително надеждно програмно средство срещу кибер заплахи. Някакво приемливо ниво на защита може да се постигне единствено с необходимата квалификация на задконзолния компонент.

    Заблуждаващото внушение, че тази или онази програма върши чудеса, създава фалшивото усещане за сигурност, което само по себе си драстично увеличава нивото на опасността.

Коментар