AMD с първата хардуерна GPU виртуализация

FirePro S7100X осигурява производителност от клас „работна станция” на до 16 потребители

FirePro S7100X осигурява производителност от клас „работна станция” на до 16 потребители

AMD обяви първия в ИТ индустрията хардуерно-виртуализиран GPU за графични блейд сървъри. Картата FirePro S7100X използва технология AMD Multiuser GPU (MxGPU) и e съвместима със стандарта SR-IOV (Single Root I/O Virtualization) PCIe.

Опростеното и надеждно решение за графична виртуализация осигурява производителност от клас „работна станция” на до 16 потребители, при това практически неразличимо от реална десктоп работа.

Картата AMD FirePro S7100X GPU се интегрира лесно в съществуващи хипервайзорни екосистеми. Новият продукт за графична виртуализация е проектиран в ултракомпактен форм-фактор с TGP само 100W, което го прави идеален за инсталиране в блейд сървъри.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) е първата компания от ИТ индустрията, която предлага AMD FirePro S7100X GPU в графичните сървърни блейдове HPE ProLiant WS460c Gen9, налични на пазара в момента.

Инфраструктурата на виртуалните десктопи (Virtual Desktop Infrastructure – VDI) предлага редица предимства, свързани със защита, управляемост и отдалечен достъп, като при това се намалява общата стойност на притежание (TCO). Потребителите, които търсят GPU за 3D приложения, както и за GPU изчислителни приложения, се нуждаят от добре обмислено решение като VDI за реализиране на тези предимства.

Конкурентните GPU виртуализационни технологии използват стандартна GPU архитектура, за да виртуализират с помощта на софтуер в хипервайзора, което може да доведе до непостоянна производителност, посочват от AMD. Вместо съществуващи GPU да се пренастройват за дадената цел, с добавяне на софтуерен слой за справяне с виртуализационните изисквания, AMD MxGPU използва напълно нов клас GPU архитектура, проектирана с виртуализационни способности, вградени в силиция.

Съвместим с добре установената PCIe спецификация за виртуализационен стандарт SR-IOV, AMD MxGPU разтоварва хипервайзора от реализирането на собствени софтуерни разработки, като се опира на PCIe логиката за управление на устройствата в хипервайзора за организиране на GPU виртуализацията.

Всеки виртуалиран GPU изглежда като пълноценно „нейтив” графично устройство за виртуалната машина-гост и може да се използва със сертифицираните професионални графични приложения, както и за GPU изчислителни среди.

Коментар