Четка за зъби снима всичко в устната кухина

Prophix може да прави качествени снимки и видео от устната кухина и да ги предава към мобилно устройство

Prophix може да прави качествени снимки и видео от устната кухина и да ги предава към мобилно устройство (снимка: Prophix)

Умна четка за зъби на компанията Onvi привлече вниманието сред многото джаджи, които излизат напоследък на пазара. Наречена Prophix, тя предава видео от устната кухина към смартфон, таблет и дори съвместим телевизор.

Prophix е оборудвана с малко светодиодно фенерче и видеокамера, може да записва видео с резолюция 1080p и да прави 10-мегапикселови снимки. Четката разполага също със сменяеми накрайници, които позволяват максимално ефективно изчистване на зъбите.

Потребителят на Prophix може да заснеме неугледните участъци от зъбите си и да покаже снимката на своя стоматолог. Нещо повече, функциите на четката могат да се разширяват, като се инсталират и съответните мобилни приложения на смартфона.

Onvi продава Prophix за сериозна сума – цели 400 долара. Все пак притежателите на тази нова джаджа ще могат да разчитат и на статистика, събирана от нея, както и на ценни съвети за зъбите си, предложени под формата на игра.

Коментари по темата: „Четка за зъби снима всичко в устната кухина”

добавете коментар...

  1. :о)

    Какви глупости се измислят…

Коментар