Yahoo разпродава хиляди патенти

Yahoo обяви търг за продажба на портфолио от 3 хиляди патента

Yahoo обяви търг за продажба на портфолио от 3 хиляди патента

Yahoo сложи на тезгяха около 3000 свои патенти и патентни заявки. Продажбата им ще стане на търг, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Интернет компанията се надява да получи над 1 млрд. долара от сделките с интелектуална собственост. Заявки от купувачи ще се приемат до средата на юли тази година.

Организацията на търговете е възложена на инвестиционната банка Black Stone, която специализира в продажбата на интелектуална собственост.

В списъка влизат патенти на технологии, изобретени преди много години, в зората на интернет епохата. Те касаят уеб търсенето, интернет рекламата и електронната търговия.

Представители на Yahoo коментират, че патентното портфолио е апетитна хапка за компании, бизнесът на които е свързан с интернет. Много от патентите бяха използвани в съдебни спорове между Yahoo и нейните конкуренти.

Най-вероятни купувачи на патентното портфолио се явяват Alphabet, под чиято шапка оперира Google, и Microsoft. По-рано тази година пакет от около 2000 патента на Yahoo беше оценен на около 1 млрд. долара.

През последните три години Yahoo спечели от продажба на патенти и лицензни такси около $600 млн. В момента компанията провежда търг за продажба на основния си интернет бизнес.

Коментари по темата: „Yahoo разпродава хиляди патенти”

добавете коментар...

  1. zte

    Дан Лоеб назначи некадърницата мариса за да продадът дела в алибаба без данъци
    ама irs каза не.

  2. физик

    Това ми звучи като началото ма края на Yahoo. От създаването си до сега не мръднаха много в развитието си, съответно конкуренцията ги отвя.

  3. Фофу

    Кака Мариса яко ги мариза. Уж да развива разни изкуствени интелекти тя взе, че се отдаде на щури купони и друсане на катерицата и сега разпродават имущество.

Коментар