Почина един от основателите на Силициевата долина

Томас Пъркинс почина на 84-годишна възраст в Калифорния

Легендарният предприемач Томас Пъркинс почина на 84-годишна възраст в Калифорния

На 84-годишна възраст в Белведере, Калифорния почина Томас Пъркинс, считан за един от основателите на Силициевата долина, съобщи Ройтерс.

Пъркинс е съучредител на венчърната компания „Kleiner Perkins Caufield and Byers” и изигра важна роля в развитието на компютърната и биотехнологичната промишленост. Неговата фирма способства израстването на интернет гиганти като Amazon и Google.

През 1972 г. Пъркинс, който по това време работи в компютърното подразделение на Hewlett Packard, създава заедно с Юджийн Клайнър компания за оптични технологии. По-късно той инвестира в разработчика на фармацевтични препарати Genentech и дава тласък на развитието на биотехнологичната промишленост, която се заражда в Силициевата долина през 70-те години на миналия век.

Пъркинс беше в челните редици на индустрията на биотехнологиите и компютърната революция, споделят негови приятели и партньори. През март 1998 г. той се жени за писателката Даниел Стийл, известна с любовните си романи. След кратък брак самият Томас Пъркинс пише роман за секса и самотния богаташ, излязъл през 2006 г.

Коментар