На пазара у нас: Работни станции от най-модерния завод в Европа

Celsius J550 има компактни размери и е предназначена за използване в малки работни пространства

Celsius J550 има компактни размери и е предназначена за използване в малки работни пространства

Две нови работни станции на Fujitsu посрещат нуждите от висока производителност и надеждност на професионалистите в областта на проектирането, дизайна и други приложения с интензивно натоварване.

Машините от линията са разработени и произведени в Аугсбург, Германия, където е най-модерният ИТ завод в Европа, и вече са достъпни на пазара у нас, като цените започват от 1999 лв., съобщиха от местното представителство на ИТ гиганта.

Celsius J550 има компактни размери и е предназначена за използване в малки работни пространства, докато акцентът при станцията Celsius W550 е дългият жизнен цикъл. И двата модела работят отлично с най-често срещаните приложения на Adobe, Ansys, Avid, Autodesk, Bentley, Nemetschek, ChaosGroup, Dassault Systemes, ESRI, Siemens PLM или PTC.

Fujitsu набляга на термичното управление и охлаждане, като го определя като „гениално”. Двете машини са изключително тихи – между 18 и 23 децибела – и се предлагат с богат избор на процесори, твърди дискове и графични карти, както и със ISV сертификати за Autodesk, Dassault Systemes, Siemens PLM и PTC.

Акцентът при работната станция Celsius W550 е дългият жизнен цикъл

Акцентът при работната станция Celsius W550 е дългият жизнен цикъл

Цялостният инженеринг, дизайн и производство от край до край са направени на едно място  – в Германия, която е символ на европейската индустрия. Дънните платки и BIOS-а също са собствена разработка на Fujitsu. Системите са тествани цялостно в собствени сертифицирани лаборатории на компанията.

Celsius J550 е изпълнена в малък форм фактор – дизайн в 10 л кутия, пълно-размерна графична карта и поддръжка на 8 монитора с графична карта Nvidia NVS. Потребителите имат избор на процесори Intel Core i7-6700 с тактова честота от 3,4 GHz до 4,0 GHz.

Стандартната конфигурация включва графична карта Nvidia Quadro K420 с 2GB, оперативна памет 8GB DDR4, полупроводников диск SSD SATA III 256GB M.2, твърд диск HDD SATA III 1000GB 7.2К и DVD устройство. Препоръчителната крайна цена на Celsius J550 е 1999 лв. с ДДС и международна гаранция 3 години.

Моделът Celsius W550 с удължен жизнен цикъл използва супер бързи PCIe SSD дискове за ускорено зареждане на приложенията. Дисковете са проектирани за 24/7 работа на критични бизнес операции. Графична карта Nvidia NVS поддържа работа с до 8 монитора.

Станцията разчита на процесор Intel Xeon E3-1230v5 с тактова честота от 3,4GHz до 3,8GHz. Стандартната конфигурация включва графична карта Nvidia Quadro K1200 с 4GB памет, 8GB оперативна памет DDR4, SSD SATA III с капацитет 256GB, два твърди диска SATA III 7.2k по 1000GB и DVD устройство. Препоръчителна крайна цена с ДДС е 2789 лв., с 3 години международна гаранция.

Коментар