Разработчик на мобилни игри продаден за $8,6 млрд.

Supercell е разработчик на няколко от най-доходоносните игри в Европа и САЩ

Supercell е разработчик на няколко от най-доходоносните игри в Европа и САЩ

Китайци сключиха поредна голяма сделка в ИТ индустрията. Интернет гигантът Tencent, известен с месинджъра WeChat, купи финландския разработчик на мобилни игри Supercell за сумата от 8,6 млрд. долара, предаде Ройтерс.

Чрез контролиран консорциум Tencent придобива 84,3% от Supercell, вкл. всички 72,2% акции, принадлежащи на японската телекомуникационна корпорация Softbank. Ръководният екип на Supercell ще запази оперативна независимост, а централата на компанията ще остане във Финландия.

По план, сделката трябва да приключи през третото тримесечие на 2016 г., като преди това подлежи на одобрение от регулаторните органи.

Основана през 2010 г., Supercell специализира в създаването на игри за смартфони и таблети. Най-известният продукт на компанията е стратегията Clash of Clans. Освен това Supercell е разработчик на Hay Day, Boom Beach и Clash Royale. И четирите заглавия са в Топ 20 на най-популярните игри по приходи в Европа и САЩ, по данни на Newzoo за май 2016 г.

В резултат на сделката с Tencent, пазарната стойност на Supercell е оценена на 10,2 млрд. долара, или два пъти повече спрямо стойността й от миналата година.

Коментари по темата: „Разработчик на мобилни игри продаден за $8,6 млрд.”

добавете коментар...

 1. ИМЕ

  This is new game Adams Apple and DawnDay please try

  by Al Kamil Softech

 2. Anonymous

  This is new game Adams Apple and DawnDay please try

  by Al Kamil Softech

 3. 3m

  Supercell financial results for 2015 based on revenues from its 3 hit mobile games: Clash of Clans, Boom Beach, and Hay Day.

  The company made profits (before certain items) of €848 million, on revenues of €2.109 billion.

Коментар