Siemens влага 1 млрд. евро в звено за стартъпи

Ново звено next47 ще надгради съществуващите стартъп дейности на Siemens

Ново звено next47 ще надгради съществуващите стартъп дейности на Siemens

Siemens създава отделно бизнес звено за иновативни технологии, което ще заработи през октомври тази година. Името на новото подразделение, next47, е вдъхновено от годината на основаване на компанията – 1847.

Новата структура ще обедини досегашните стартъп дейности на Siemens и ще разполага с 1 милиард евро в първите 5 години. Звеното ще се ръководи от Зигфрид Русвурм, главен директор „Иновации” в Siemens.

„През 1847 г. Siemens също започва като стартъп в заден двор в Берлин”, припомни Джо Кезер, президент и главен изпълнителен директор на компанията. По неговите думи, next47 ще продължи идеалите на основателя на Siemens, като създаде основа за насърчаване на иновациите.

Звеното ще работи самостоятелно, като същевременно ще може да се възползва от предимствата, които предлага Siemens като глобална компания. Предвиждат се офиси в Бъркли, Шанхай и Мюнхен, като от трите локации ще се управляват всички региони на света.

next47 ще надгради  съществуващите стартъп дейности на Siemens. Новото звено ще бъде отворено за служители, както и за външни стартъпи и компании, които имат желание да се развиват в стратегическите за next47 области.

„Новото ни звено ще следва стратегията на Siemens за внедряване на иновативни идеи в нашите основни сфери – електрификация, автоматизация и дигитализация”, поясни Зигфрид Русвурм.

Първият мащабен проект на next47, след споразумението с Airbus от април 2016 г., ще бъде електрификацията в авиацията. Двете компании имат за цел до 2020 г. да демонстрират техническата приложимост на хибридни/електрически задвижващи системи за малки и средно големи пътнически самолети.

Други важни иновативни сфери за next47 ще бъдат изкуственият интелект, автономните машини, децентрализираната електрификация и свързаната мобилност. Новото поделение ще се занимава и с т.нар. „блокчейн” приложения, които са проектирани да направят преноса на данни в области като индустрията и търговията на енергия  по-лесен и по-сигурен.

Siemens си сътрудничи със стартъпи от края на 90-те години. През последните 20 години компанията е инвестирала повече от 800 милиона евро в около 180 стартъпа.

Коментари по темата: „Siemens влага 1 млрд. евро в звено за стартъпи”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Това е ясна картинката с големите импотентни компании си търсят донори от плодовити дребни човечета и малки фирми.

    Идеята на всеки един стартъп е да вземат вашата идея да ви пуснат малко трохи колкото да направите Proof of Concept и накрая ви взимат всичко и си правят милионите и милиардите, а на прецаканите един среден пръст.

    Точно както бил Гейтса продава нещото което не е негово още преди да го е купил.
    Същата схема е и с бизнес акселераторите и стартъпите.

  2. zte

    Siemens – Тепърва ще почват.

    IBM watson печели състезания от години.

Коментар