Panasonic ще плати солидна глоба за ценови заговор

Макар че вече не произвежда кинескопи за телевизори, Panasonic ще трябва да плати солидна глоба за свои нарушения в миналото

Макар че вече не произвежда кинескопи за телевизори, Panasonic ще трябва да плати солидна глоба за свои нарушения в миналото

Японската компания Panasonic ще трябва да плати глоба в размер на 129 млн. евро, заради това, че е участвала в заговор за фиксиране на цените на кинескопи за телевизори.

Тази седмица Европейският съд отхвърли обжалването от Panasonic, с което компанията се опита да оспори по-ранно съдебно решение за глоба в размер на 129 милиона евро за участието си в ценови заговор.

Panasonic отдавна не произвежда кинескопи за телевизори. Казусът датира от декември 2012 г., когато Европейската комисия обвини японския производител заедно с дъщерното му предприятие MT Picture Display в нарушаване на закона на ЕС за конкуренцията.

През септември 2015 г. беше обявена и глобата в размер на 128 866 000 евро за участниците в заговора, а Panasonic обжалва решението. Сега обаче за компанията не остава друг ход освен да плати глобата.

Коментари по темата: „Panasonic ще плати солидна глоба за ценови заговор”

добавете коментар...

  1. 3m

    Всички джапаки с измамници.

Коментар