Остър недостиг на таланти и умения в киберсигурността

Докладът „Hacking the Skills Shortage” очертава кризата с недостига на таланти, която влияе на индустрията за киберсигурност както при компаниите, така и при държавите.

Докладът „Hacking the Skills Shortage” очертава кризата с недостига на таланти, която влияе както на компаниите, така и на държавите.

Нов доклад на Intel Security разкрива настоящата криза за таланти в сферата на киберсигурността. Изследването е проведено съвместно с Центъра за стратегически и международни изследвания (CISC) на няколко ключови пазари в света.

Мнозинството от анкетираните (82%) признават, че има недостиг на умения, свързани с киберсигурността. Именно недостигът на таланти и умения в киберсигурността е отговорен за значителни щети.

71 на сто от анкетираните посочват недостига като пряк отговорник за директни и измерими щети на организациите, чиито липси на таланти ги правят по-желани мишени за хакерски атаки.

Недостигът на умения в сферата на киберсигурността е по-лош, отколкото в други ИТ професии, сочи още анализът. Най-голям е недостигът на таланти с високи технически умения.

76% от анкетираните вярват, че правителствата не инвестират достатъчно в изграждането на таланти в сферата на киберсигурността. Обучението в процеса на работа и практическото обучение се възприемат като по-добрите начини за развитие на умения, в сравнение с традиционните образователни ресурси.

Коментари по темата: „Остър недостиг на таланти и умения в киберсигурността”

добавете коментар...

  1. Рачо

    Ограниченията наложени от законодателството бюрокрация портоколи процедури разрешения няма значение в кой сектор на сигурноста за един престъпник терорист няма такива той не се съобръзява със бюрокрация и законови прегради за това и бандити и терористи винаги са 100 крачки пред системата

  2. Пешо

    Agree

    “Няма недостиг на специалисти по комютърна сигурност. Има недостиг на заплати и излишък на мениджъри, които без да разбират се бъркат.”

  3. Anonymous

    Също, има и недостиг на време, а в списъка с приоритети, “сигурност” е на последно място.

  4. Anonymous

    Няма недостиг на специалисти по комютърна сигурност. Има недостиг на заплати и излишък на мениджъри, които без да разбират се бъркат.

Коментар