Twitter ще излъчва спортни състезания

Twitter е под сериозен натиск от инвеститорите да подобри финансовите си показатели и трескаво работи за пускане на нови услуги

Twitter е под сериозен натиск от инвеститорите да подобри финансовите си показатели и трескаво работи за пускане на нови услуги

Социалната мрежа Twitter търси всевъзможни начини за монетизация на огромната си аудитория от стотици милиони потребители. Това обаче не е лесна задача – услугата е трудна за развиване, поради риска да се превърне в нещо съвършено различно.

Новата идея на разработчиците се свежда до пускане на специална страница, на която потребителите ще могат да гледат онлайн, в реално време, различни спортни състезания от рода на шампионатите NFL, PGA, NHL, NBA, MLS и др. Възможно е в бъдеще списъкът да бъде допълнен и с други тематични направления.

В момента Twitter води преговори за сключване на дългосрочни споразумения с основните телевизионни канали, които ще й дадат права да предава състезанията. Очаква се Twitter да добави към услугата въможности за бързо откриване на акаунтите на играчите на един или друг отбор, предоставяне на статистика, абонамент за новини от отборите и т.н.

Все още няма информация кога социалната мрежа ще пусне новата си услуга. Предполага се, че тя ще бъде напълно готова към началото на поредния сезон в NFL тази година, твърди VentureBeaat.com. Цените за ползване на услугата засета не са известни.

Twitter е под сериозен натиск от инвеститорите да подобри финансовите си показатели. В социалната мрежа са инвестирани огромни суми, но компанията трудно намира пътя към печалбата, а освен това има застой в ръста на потребителската си база.

Коментар