Xiaomi Huami AMAZFIT – стилен смарт часовник за спорт

Xiaomi Huami AMAZFIT се отличава с GPS функция, двуядрен процесор и екран с резолюция 300х300 пиксела

Xiaomi Huami AMAZFIT се отличава с GPS функция, двуядрен процесор и екран с резолюция 300х300 пиксела

Нашумялата китайска компания Xiaomi е приготвила още едно бижу за своите фенове. В онлайн магазините вече се приемат поръчки за смарт часовник, проектиран с идеята да бъде желания помощник по време на спорт.

Наречен Xiaomi Huami AMAZFIT, новият продукт се отличава с GPS функция за навигация, мощен двуядрен процесор на тактова честота 1,2GHz и екран с резолюция 300х300 пиксела. Устройството идва с батерия 280 мАч и безжични модули Wi-Fi и Bluetooth 4.0. В допълнение, смарт часовникът е водо- и прахоустойчив, в съответствие със строгите изисквания на стандарта IP67.

Xiaomi Huami AMAZFIT има двуцветна каишка със защита срещу изпотяване - червена отвън и черна отвътре или обратно

Xiaomi Huami AMAZFIT има двуцветна каишка със защита срещу изпотяване – червена отвън и черна отвътре или обратно

Производителят твърди, че Xiaomi Huami AMAZFIT може да работи до 35 часа с едно зареждане на батерията, дори когато се използват GPS функцията и сензорът за сърдечен пулс. Според компанията, това е първият смарт часовник, способен да издържи 100-км надпревара с активна GPS функция. Нормално, може да ползвате хай-тек джаджата в продължение на пет дни – по час и половина тичане на ден, с включена функция за известия и напомняния, а в режим на часовник – повече от 11 дни.

Xiaomi Huami AMAZFIT е водо- и прахоустойчив според изискванията на стандарта IP67

Xiaomi Huami AMAZFIT е водо- и прахоустойчив според изискванията на стандарта IP67

Смарт часовникът се отлича и с редица други качества – той може да показва информация на екрана цял ден без заключване, има висока яркост на слънце, поддържа заключване с един бутон и мобилни плащания, съобщава за телефонни обаждания и съобщения, информира за времето и др.

Xiaomi Huami AMAZFIT е оборудван с двуцветна каишка със защита срещу изпотяване, червена отвън и черна отвътре или обратно. Продажбите на смарт часовника ще започнат днес или в близките дни. Предполагаемата цена на устройството е от 130 до 170 долара, с безплатна доставка.