Google може да стане облачен доставчик на PayPal

PayPal разглежда няколко оферти за доставка на облачни услуги, а Google е фаворит

PayPal разглежда няколко оферти за доставка на облачни услуги, а Google е фаворит за доставчик

Google е близо до сключване на договор за доставка на облачни услуги за платежната система PayPal, съобщи CNBC, позовавайки се на източници, запознати с бизнеса на компанията.

Интернет гигантът е фаворит в битката за спечелване на контракта. PayPal разглежда оферти и от няколко други доставчика и все още не е взела окончателно решение. В момента част от нейните операции се изпълняват в облачната инфраструктура Amazon Web Services.

По данни на Synergy Research, Google заема четвърто място на пазара за услуги по разгръщане на публични и частни облаци. Преди Google се нареждат Amazon Web Services с дял от 31%, Microsoft Azure (9%) и IBM (7%).

В последните месеци клауд платформата на Google привлече няколко големи клиента. Сред тях са музикалната услуга Spotify и търговската мрежа за инструменти и строителни материали Home Depot.

В развитието на своя облачен бизнес, Google обедини всички свързани с него активи в едно подразделение, начело на което застана Даян Грийн – ветеран от ИТ индустрията, която е основател и бивш директор на компанията за виртуализация VMware.

Коментар