Avnet подсилва бизнеса на Oracle в региона

Бързоразвиващият се регион на Югоизточна Европа разкрива дългосрочни възможности, заяви Петър Барта, регионален директор в Avnet Technology Solutions EMEA

Бързоразвиващият се регион на Югоизточна Европа разкрива дългосрочни възможности, заяви Петър Барта, регионален директор в Avnet Technology Solutions EMEA

Глобалният дистрибутор Avnet, партньор на Oracle, ще доставя хардуер, софтуер и облачни решения на ИТ гиганта в страните от Югоизточна Европа, вкл. България, и в Румъния, съобщиха от офиса на компанията в Будапеща, Унгария.

Корпоративните клиенти в региона ще получат през Avnet достъп до продукти като Oracle Cloud, Oracle Mobile Application Framework, Java, Oracle Business Analytics, Oracle Storage, Oracle Servers, Oracle Virtualization и Oracle Enterprise Manager, както и някои от предложенията на Oracle Service Cloud.

„През изминалите две години натрупахме ценни познания за бизнес нуждите в региона на Югоизточна Европа от различни местни експерти. Съществуват дългосрочни възможности в този бързоразвиващ се регион”, заяви Петър Барта, регионален директор в Avnet Technology Solutions EMEA.

Компанията разполага с експертиза в много от областите, в които Oracle предлага корпоративни решения със силна виртуализация и опит в съхранението. „Имаме достатъчно възможности за съвместна работа и трансформиране на технологиите в бизнес решения за партньори и крайни потребители в региона”, коментира от своя страна Бил Патаки, вицепрезидент „Продуктов мениджмънт” в Oracle.

В допълнение към доставката на хардуер и софтуер, Avnet ще осигури достъп до различни услуги на Oracle, вкл. решения от типа SaaS (софтурер като услуга), PaaS (пратформа като услуга) и IaaS (инфраструктура като услуга). Новото споразумение се базира на съществуващите отношения между Avnet и Oracle в региона, както и в Унгария, Чехия и Словакия, уточниха от компанията.

Коментар